Fondation Saint Jean

enfrnl

Steunacties in de pedopsychiatrie

Domino is een kleine eenheid binnen de dienst van pedopsychiatrie

Simple

Ten dienste van een geneeskunde voor iedereen

De Stichting helpt minstbedeelde patiënten hun moeilijkheden te overwinnen

Een humaner hospitaal

De Stichting heeft als doestelling in diverse diensten onthaalruimten te creeren viir familieleden die patienten vergezellen zoals bij dialyse

Steun ons in de strijd tegen het lijden

Domino

De Stichting biedt ons de middelen, aldus Dr. ODR, hoofd van de afdeling kinderpsychiatrie, om de kinderen beter te beschermen. Daardoor kunnen ze zich in een veilige omgeving laten gaan… Als er alleen behandeling met medicijnen was en verder niets, als deze hulp er niet was, zou de omgang met deze kinderen er heel anders uitzien. De agressie zou dan sterk toenemen… De uitdrukkingsmogelijkheden voor deze kinderen zouden sterk beperkt zijn en het psychisch lijden zou veel groter zijn.

Petit Domino

De Stichting Sint-Jan zorgt voor de financiering van een psycholoog die als schakel fungeert tussen de kraamafdeling, het externe zorgnetwerk en de kinderpsychiatrie en is in staat interactieproblemen tussen ouders en baby in een vroeg stadium te herkennen.“Deze schakel is voor ons essentieel”, zegt Dr. ODR.

Strijd tegen uitsluiting

De Stichting is bereid de medische kosten ten laste te nemen van personen die niet over de noodzakelijke financiële middelen beschikken.
“Wij hadden een WIGW-patiënt die een hartoperatie moest ondergaan. Dank zij de steun van de Stichting heeft de patiënt de ingreep kunnen ondergaan…” – Dr. P. Bettendorf.

Image Description

Een menswaardig onthaal in het ziekenhuis

“Het was niet evident om kinderen, die een volwassene vergezellen naar de dialyse, op te vangen zonder te beschikken over een aangepast lokaal”. Dr. Derwa.
In de komende maanden zal de Stichting de inrichting van dergelijke ruimten financieren in de diensten Spoedgevallen en Cardiologie.

May 2017
« Mar